"Voer hier details in om uw account in te schakelen" op Facebook

Houd rekening met de meest recente risico's waaraan Facebook-gebruikers zijn blootgesteld.
 
Facebook is een van de weinige grote doelwitten van internetcriminaliteit, met name fraude, zoals u wellicht weet.
 
Hier is een voorbeeld van een phishing-poging die we zagen gericht op gebruikers in het wild.
 
Hoewel we het begin van de campagne niet konden achterhalen, was het waarschijnlijk een e-mail die werd verzonden en deed alsof het een melding was. Wees daarom voorzichtig met e-mails die u ontvangt die URL's bevatten die u naar us-facebook.com kunnen leiden. Wanneer de bovengenoemde site met succes is geopend, verschijnt er een omleiding naar us-services-facebook.com, zoals hieronder weergegeven:
 
Account uitgeschakeld met waarschuwing.
 
Zorg ervoor dat u bent ingelogd op een persoonlijk account of dat u een e-mailadres voor contact hebt ingevoerd dat van u is. Als u ons een e-mail stuurt vanaf een adres dat is gekoppeld aan het account van een andere gebruiker, kunnen we vanwege beveiligingsproblemen geen informatie over het gemelde account delen.
 
Vul de onderstaande velden nauwkeurig in om uw account te verifiëren.
 
Naast het opvragen van het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker - de inloggegevens die nodig zijn om toegang te krijgen tot een Facebook-account - vraagt het ook om de webmail van de gebruiker en het bijbehorende wachtwoord, de geboortedatum, de beveiligingsvraag en het antwoord, en het land van herkomst. niet relevant bij het inschakelen van uitgeschakelde accounts in het algemeen.
 
Na het invoeren van de benodigde informatie en het klikken op "Bevestigen", wordt de gebruiker naar de volgende pagina geleid:
 
Een pagina voor "Betalingsverificatie" wanneer consumenten alleen hun accounts willen inschakelen? Oh Oh.
 
Helaas, omdat dit deel niet kan worden vermeden, worden consumenten in feite gedwongen te geloven dat ze Facebook-tegoeden "kopen", wat een perfecte rechtvaardiging vormt voor het vragen van betalingsinformatie. Na het invoeren van creditcardgegevens, wordt door op "Bevestigen" te klikken de officiële Facebook-pagina geopend met de "Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden" van gebruikers.
 
Is uw account opnieuw ingeschakeld als gevolg van al die hoepels waar u doorheen bent gesprongen? Nee. Uw account was nog nooit eerder uitgeschakeld.
 
Preventie is nog steeds belangrijk, ook al heeft Google deze website al op de zwarte lijst gezet: negeer e-mails en berichten op sociale mediasites die mogelijk phishing-links bevatten.
 

Als je nog steeds problemen hebt, chat dan met het ondersteuningsteam van Bellen Facebook Nederland. Deze app is 24 * 7 beschikbaar voor alle ondersteuning.

Publicado en Technology en febrero 15 at 11:19
Comentarios (0)
No login
Inicie sesión o regístrese para enviar su comentario
Cookies on De Gente Vakana.
This site uses cookies to store your information on your computer.