Google Documenten: spraak-naar-tekst gebruiken om typen te versnellen

De spraak-naar-tekstfunctie van Google Documenten kan nuttig zijn, vooral als u moeite heeft met typen. Misschien is uw hand pijnlijk en kunt u niet zo snel typen als normaal. U kunt echter niet wachten tot uw hand genezen is voordat u weer een toetsenbord gebruikt, omdat u nog werk en andere verplichtingen te doen heeft.

Of misschien is de tekst die u moet typen lang en is uw typesnelheid niet zo hoog als u zou willen. Het is al ingeschakeld en klaar voor gebruik, dus er hoeft niets te worden gedaan. Het wordt veel eenvoudiger om te typen met hier en daar een paar kleine klikken. Google Presentaties heeft deze mogelijkheid ook beschikbaar.

 

Spraakgestuurd typen gebruiken in Google Docs: Beheer

 

Er zijn een paar dingen die u eerst moet overwegen voordat u op zoek gaat naar spraakgestuurd typen. Alleen op Chromium gebaseerde browsers zoals Microsoft Edge of Google Chrome hebben de functie Spraakgestuurd typen. Daarom kunt u de functie niet gebruiken als u een browser zoals Opera, Brave of Firefox gebruikt. Zorg ervoor dat je microfoon ook goed werkt. Als je dingen van je lijst kunt schrappen, ben je klaar om te gaan. Bovendien kan een sneltoets worden gebruikt. Druk op Ctrl + Shift + S om te beginnen.

Open Google Documenten en selecteer Spraakgestuurd typen in het menu Extra bovenaan de pagina. Google zal uw toestemming vragen om de microfoon van uw computer te gebruiken als u de service nog nooit eerder heeft gebruikt. Onderaan moet de optie staan om het document te vertalen. Je zou een doos met een grote microfoon moeten zien wanneer je de optie selecteert.

Ga hierheen om spraakgestuurd typen te activeren en uit te schakelen. Als het moet worden verplaatst, klikt u erop en sleept u het naar een nieuwe locatie. Het vak verdwijnt wanneer u klaar bent om het uit te schakelen door op de X te klikken.

 

Taal Aanpassing

 

Standaard is deze ingesteld op Engels, maar u kunt dit wijzigen door op de pijl-omlaag aan de zijkant te klikken. Als het rood wordt, is de microfoon klaar voor gebruik. Hoewel de microfoon rood is als je te lang wacht met spreken, moet je hem opnieuw inschakelen.

Vermijd te snel praten en zorg ervoor dat de woorden duidelijk worden uitgesproken voor meer nauwkeurigheid. Het gebruik van hun namen als interpunctie is een andere manier om jezelf uit te drukken. Zeg bijvoorbeeld periode als u een periode nodig heeft. Om dit te bereiken, zegt u gewoon nieuwe regel. Als u eventuele fouten wilt bewerken terwijl de tekst wordt toegevoegd, is het een goed idee om mee te lezen terwijl Google typt wat u zegt.

De mogelijkheid om alle tekst te selecteren en te verwijderen is een ander kenmerk van spraakgestuurd typen. Het enige dat hoeft te worden gezegd, is alles selecteren en vervolgens wissen. Zelfs als u het langzaam en correct uitspreekt, moet u niet verbaasd zijn als Google het nog steeds verkeerd uitspreekt. U kunt uw tekst ook cursief maken. Alleen de tekst waarop u de cursieve tekst wilt toepassen en het woord "Toepassen" zijn vereist.

Een andere optie is om een H2-header op te nemen. Geef uw titel op en pas kop twee toe. Er zijn nog veel meer dingen die u kunt bereiken met spraakgestuurd typen; dit zijn slechts enkele voorbeelden. Op de pagina van Google, onder Spraakopdrachten, staat een lijst met alle dingen die spraakgestuurd typen voor u kan doen. U kunt kiezen uit onderdelen zoals:

 
  • Kies Tekst om uw document op te maken.
  • uw document, en
  • Tabellen bewerken en toevoegen
  • Verplaats uw document
  • Spraakgestuurde typeopdrachten om te pauzeren en te hervatten
  • Spreek (voor toegankelijkheid) (voor toegankelijkheid)

 

Ga naar Help zonder Google Docs te verlaten

 

Wanneer u de cursor over de microfoon beweegt, verschijnt er een vraagteken. Zonder u te dwingen Google Documenten te verlaten, als u nog niet bekend bent met spraakgestuurd typen en hulp nodig hebt, zal Google dit in een zijvenster aan u laten zien. U kunt informatie bekijken zoals eerder vermeld in het paneel.

 

De spraak-naar-tekst-functie van Android gebruiken met Google Docs

 

Zelfs als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u nog steeds documenten schrijven met uw stem. U gebruikt echter een mogelijkheid die een toetsenbord zoals Gboard in deze situatie kan bieden. Ondanks het wisselen tussen verschillende toetsenborden, kom ik altijd weer terug bij Gboard. Door lang op het algemene pictogram te drukken en uw taal te selecteren, kunt u snel van taal veranderen.

Ga naar de taalopties om indien nodig een nieuwe taal toe te voegen. Door op het microfoonpictogram te tikken, vraagt Gboard je om te beginnen met spreken terwijl je typt. Dit bericht verschijnt in de gekozen taal.

 

Lees verder

 

Spraakgestuurd typen is slechts één functie van Google Documenten. Bovendien kunt u het paginaloze formaat selecteren voor een beter uiterlijk en twee kranten vergelijken. U kunt ook een watermerk toevoegen aan een uitstekende afbeelding die u genereert op Google Documenten om deze te behouden.

Andere opties zijn het wijzigen van de regelafstand en het opnemen van alternatieve tekst in een bestand. Wanneer je als team aan hetzelfde document werkt, kom je ook opmerkingen tegen. Hier leest u hoe u alles kunt verwijderen dat u mogelijk nodig heeft.

 

Conclusie

 

U kunt uw documenten samenstellen met de uitstekende mogelijkheden die Google Docs te bieden heeft. U kunt uw document maken met spraakgestuurd typen zonder het ooit aan te raken. Dit is vooral handig als het document lang is en u niet snel typt. Of misschien is een van uw handen beschadigd en kunt u deze niet gebruiken.

Houd er rekening mee dat u Google Chrome of Edge moet gebruiken om spraakgestuurd te kunnen typen. Als je alles al hebt ingesteld in andere browsers, zoals Opera, kan dit een probleem zijn. Als uw computer echter twee browsers kan openen zonder al te veel vertraging te ervaren, is de optie het proberen waard. Wat vind je van de functie? Laat hieronder uw opmerkingen achter en vergeet niet om het nieuws over dit artikel op sociale media te verspreiden.

Bellen Google Nederland Klantenservice als je je nog steeds zorgen maakt over de technische problemen van Google.

Publicado en Technology en febrero 01 at 11:00
Comentarios (0)
No login
Inicie sesión o regístrese para enviar su comentario
Cookies on De Gente Vakana.
This site uses cookies to store your information on your computer.